Bloedprikken antistoffen covid-19 – Huisartsenpraktijk Lottum-Broekhuizen – LOTTUM
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Lottum-Broekhuizen
Pastoor Kerboschlaan 2-F 5973 NV
LOTTUM

Terug naar overzicht

Bloedprikken antistoffen covid-19

Hierbij uitleg waarom bloedprikken op antistoffen covid-19 geen meerwaarde heeft:

Bloedprikken op antistoffen voor covid-19 heeft geen meerwaarde. Dat wil niet zeggen dat als er geen antistoffen zijn, u dan geen corona heeft doorgemaakt. Het kan namelijk zijn dat er al geen antistoffen meer aan te tonen zijn. Zijn er wel antistoffen aanwezig zegt dit alleen dat u corona heeft doorgemaakt, verder zeggen ze niks, u kunt corona nog een keer krijgen.

Bloedprikken op antistoffen, of er wel of geen vaccin genomen moet worden, wordt ook niet gedaan. Het advies is om evengoed te vaccineren. Alleen als iemand 1e vaccinatie al heeft gehad en daarvoor korter dan 6mnd aantoonbaar covid heeft doorgemaakt, dan volstaat 1 vaccin. ( 1e vaccin gehad en daarna covid doorgmeaakt, dan wel 2e vaccin nodig/geadviseerd)

De bloedtest die wel soms gedaan wordt, is vooral bedoeld om informatie te verzamelen over de afweer van mensen tegen het virus op bevolkingsniveau en wordt niet gebruikt om aan te tonen dat er nog antistoffen zijn zodat er geen testen meer gedaan hoeven te worden. Je kunt immers nog COVID klachten krijgen ondanks de antistoffen.

Publicatiedatum: 02-08-2021